وقتی اخباری مبنی بر دزدیده شدن اطلاعات و یا به خطر افتادن منابع اطلاعاتی یک مجموعه یا سازمان به گوش می رسد، این فکر به ذهن خطور می کند که حتما یک هکر یا گروهی از هکرها با صرف زمانی بسیار زیاد توانسته اند به پسوورد های ورودی شبکه های سازمان دست پیدا کنند و یا حتی با استفاده از روشهای مهندسی اجتماعی موفق به دزدی اطلاعات از کارمندان آنان شده اند. برای مثال به نمونه های زیر اشاره می شود:
یک گروه هکری به نام APT ALF توانست با ورود به شبکه امنتیتی یک پیمانکار نظامی در استرالیا، ۳۰ گیگابایت اطلاعات محرمانه مربوط به هواپیماها و کشتی های نظامی مربوط به ارتش استرالیا را ربوده و در اختیار عموم قرار دهند. اطلاعاتی که مربوط به هواپیماهای نظامی F-35 و کشتی های نظامی ارتش استرالیا بود.
جالب این جاست که حتی با جستجو در اینترنت نمی توانید هیچ گونه اطلاعاتی از این گروه هکری بدست آورید، تنها چیزی که به نظر میرسد این است که این گروه به نظر می رسد که یک گروه روسی باشند.
اما چیزی که حائز اهمیت است، مطرح شدن این سوال است که این اطلاعات به چه روشی سرقت رفته است؟شاید جالب است که بدانید که این گروه هکری با استفاده از یک خلا امنیتی قدیمی که مربوط به نرم افزار HelpDesk این مجموعه با عمری ۱۲ ساله موفق به ورود به اطلاعات حیاتی این سازمان گردید. حتی این گروه هکری توانست با استفاده از همان خلا امنیتی به اطلاعات دامین کنترلر و ایمیل ها و تمامی منابع دیگر سیستم نیز دسترسی پیدا کند.
یک خلا امنیتی که به مدت ۱۲ سال یعنی از سال ۲۰۰۵ شناسایی نشده و راه ورود هکرها به اطلاعات بسیار با ارزش نظامی شده است!!!!!مسول آی تی این مجموعه که تازه ۹ ماه بوده است که در این سازمان استخدام شده است، حتی این مسول تازه کار ، سیستم محافظتی DMZ را فعال نکرده بود و بر روی تمامی سرورها از رمز عبور یکسان استفاده کرده بود تا کلا راه را برای ورود هکرها باز کرده باشد.
البته نکته مهم دستیابی به این اطلاعات خلاء امنیتی موجود بر روی نرم افزار مدیریت محتوای این شرکت بود که ۱۲ سال نادیده گرفته شده بود. چرا که هکرها توانسته بودند با استفاده از Exploit ها و خلاء امنیتی موجود راه نفوذ به این شبکه را بیابند.
با توجه به مطالب مطرح شده این ۸ ٍExploit از جمله Exploit های مطرحی می باشند که هکرها از آنها برای نفوذ به سیستم ها استفاده می کنند. به زمان مربوط به این Exploit ها دقت کنید:
بر خلاف اذهان عمومی در حوزه کامپیوتر که فکر می کنند که پرونده مربوط به خلا های امنیتی سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ بسته شده است، اما جالب است که بدانید که در سال ۲۰۱۷ استفاده از ۴ Exploit زیر بیشترین کاربرد در دسترسی به اطلاعات سازمانها را داشته است.
مطلب آخر این که خلاهای امنیتی قدیمی می تواند همواره راه نفوذی آماده برای هکرها باشد.